Munhälsa | Plackers för en god munhälsa

En minut om dagen för god munhälsa

God munhälsa börjar mellan tänderna. Med tandtråd eller mellanrumsborste tar det bara en minut om dagen att hjälpa dig själv till god hälsa genom hela livet. Det finns tydliga samband mellan hur din mun mår – och hela kroppen.

Genom att börja med goda vanor redan i tidig ålder minskar du risken för karies och tandlossning. Det är aldrig för sent att ta sunda beslut för dina eller barnens tänder.

Plackers vill motivera och förändra beteendet kring rengöring mellan tänderna. Vi vill få fler att må bättre – något vi också till stor del har lyckats med. Sedan Plackers lanserades i Sverige har användningen av tandtråd mer än fördubblats och är ett av de högsta i världen. Idag är vi ett föregångsland inom förebyggande tandvård.

Gå med Plackers i kampen mot tandlossning

Tandlossningssjukdom och tandköttets hälsa hamnar ofta i skuggan av karies och fokus på tänderna. När tänderna mår dåligt får vi ont och går till tandläkaren, men ett sjukt tandkött märker vi oftast av när det är för sent.

Tandborstning rengör faktiskt bara på ytan av tänderna. Visste du att 50 procent av en komplett tandrengöring också kräver regelbunden användning av tandtråd (eller mellanrumsborstar) för att farliga bakterier inte ska slå rot där tandborsten inte kommer åt?

Inflammerat tandkött och karies är några av våra allra vanligaste folksjukdomar. Tandlossning, som drabbar nästan hälften av alla vuxna, är en sjukdom som inte ger stora besvär förrän det är för sent. Men det krävs inte mer än en minut varje dag att förebygga.

Vikten av att dagligen flossa med tandtråd är alltså helt avgörande för en god munhälsa och även total hälsa.

Mer än bara tandtråd

Plackers tror på friskare munnar och ett hälsosammare Sverige. Vi utvecklar ständigt produktutbudet för att möta konsumenternas skiftande behov, bland annat genom att inkludera tandstickor och mellanrumsborstar i vårt koncept. Genom nära och kontinuerligt samarbete med apotek, tandläkare och tandhygienister når vi ut med kunskap och metoder så att fler och fler svenskar kan förstå hur man bäst vårdar munhälsan.

Tillsammans kan vi göra skillnad.

En minut om dagen för god hälsa hela livet

Brukar din tandläkare säga åt dig att flossa bättre och oftare? Du är långt ifrån ensam. Enbart ca 10 procent använder tandtråd dagligen och ca 50 procent uppger i sin tur att de sällan eller aldrig använder tandtråd.

Enligt rekommendationerna från Folktandvården bör man rengöra mellan tänderna varje dag.

Oroande siffror som har stor negativ effekt på den svenska munhälsan och är en viktig anledning till att bland annat tandlossning fortfarande är ett vanligt förekommande problem senare i livet.

Plackers främsta målsättning är att motverka just detta.

Därför ska du välja Plackers

Plackers tandtrådsbygel är enkel att hantera med endast en hand. Plackers är dessutom enkla att ta med sig och använda när tillfället ges. Att flossa en minut om dagen är en god vana och görs bäst precis före tandborstningen, men det är absolut inget krav. Det går utmärkt att flossa i väntan på bussen, på väg till jobbet, i hissen eller efter fikarasten.

  • Rengör mellan tänderna dagligen, det tar endast 1 minut!
  • Plackers tandtrådsbyglar med Tuffloss-tråd avlägsnar plack från tandytorna mellan tänderna och har extra lång hållbarhet. En tandtrådsbygel kan användas normalt minst 3-4 gånger.
  • Rengöring på djupet – inte bara på ytan. Läs hur du gör här.