Munvård Produkter Apotek

Grind No More bettskena på apotek

Plackers Grind No More bettskena på apotek skyddar tänderna under natten mot skador som kan uppstå vid tandgnissling och tandpressning, även kallat bruxism. Lider man av störningar och smärta i käkled och tuggmuskler rekommenderas att man ser över sin livsstil för att åtgärda möjliga psykologiska orsaker till problemen. Att använda bettskena är en effektiv och lätt tillgänglig metod mot smärtor då den avlastar käkens muskler och leder och bettskenor förhindrar också fortsatt nötning av tänderna som kan leda till ett instabilt bett. Bruxism är också en riskfaktor för tandlossning.

När använder man bettskena?

Lästips: vår guide till när används bettskena. Problemen med käkledssmärta och tandgnissling beror ofta på stress och är ofta kortvariga i sin natur. Därför är det inte alltid önskvärt att via tandvården beställa en gjuten och skräddarsydd bettskena, vilket ofta kostar en hel del. Plackers Grind No More och Plackers Stop Grinding är bettskenor som säljs på apotek och som erbjuder ett snabbt, smidigt och kostnadseffektivt sätt att motverka dessa problem.

Grind No More är en CE certifierad medicinteknisk produkt som erbjuder en särskild komfort, skydd och hygien genom sin utformning. Bettskenan är av typen partiell bettskena som innebär att den förhindrar tandgnissling genom att bettskenan endast täcker en del av tandraden, till skillnad från exempelvis Ekulf Night Guard som täcker hela tandraden och därför behöver kokas och formas efter ditt bett före användning.

  • Komfort: Framtagen för att passa alla vuxna och kan användas på över- eller underkäken, beroende på vad som är bekvämast.
  • Skydd: De patenterade bitplattorna på skenan förhindrar skador på tänderna samt får käken att slappna av vid besvär av tandpressning.
  • Hygienisk: Bettskenan kan användas flera gånger.
  • Redo för användning: Inga förberedelser med gjutning eller kokning behövs. Grind No More har en universell passform och kan användas direkt.

Rådfråga alltid en tandläkare före användning om du har:

  • Tandställning, implantat eller andra dentala hjälpmedel.
  • Tandlossning, lösa tänder, lösa plomber eller kronor, och karies utan fyllningar.
  • Två eller flera lösa tänder.
  • Smärtor i tänderna, käkarna, ansiktet eller om du har problem med att tugga.
  • Blödande eller inflammerat tandkött eller lider av någon tandköttssjukdom.
  • Andningssvårigheter eller andra allvarliga hälsoproblem.

Köp Plackers Grind No More bettskenor på apotek

 


Plackers bettskenor säljs på apotek och via internet, och i vår webbshop.