Plackers stolt sponsor till Rosa Bandet

Plackers sponsrar Rosa bandet

Bröstcancer är Sveriges näst vanligaste cancerform där cirka 20 kvinnor insjuknar varje dag. Plackers sponsrar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som pågår under oktober varje år med syftet att samla in pengar till forskning och sprida kunskap om cancer.

– Cancerfondens arbete för att främja forskning kring cancer är väldigt viktigt. Det finns tydliga kopplingar mellan munhälsa och cancer vilket ytterligare motiverar vårt bidrag, säger Stefan Hansson, vd på Plackers.

Forskning visar samband mellan sjuka tänder och försämrad allmänhälsa, och att framförallt tandlossning kan göra hela kroppen sjuk. Svenska studier visar att patienter med svår tandlossning löper tre gånger större risk att dö i förtid av cancer, hjärtsjukdom eller tarm- och magsjukdomar.

– Genom att sprida kunskap om vikten av god munhälsa och rengöring mellan tänderna är Plackers med i kampen mot cancer. Plackers väljer därför att sponsra Rosa Bandet med 10 000 kronor för att stödja forskningen och bidra till fler kvinnor ska överleva en bröstcancerdiagnos. 

Rosa Bandet

Kampanjen Rosa Bandet var från början ett initiativ av organisationen Susan G Komen som 1991 delade ut rosa band till alla deltagare i Race for cure i New York. Symbolen som föreställer en löpare i rörelse fick nationellt genomslag samma år och har idag blivit en internationell symbol för kampen mot bröstcancer. Kampanjen sträcker sig över oktober varje månad varje år och har syftet att sprida kunskap, påverka beslutfattare och samla in pengar till forskningsarbetet.

Läs mer på Cancerfondens hemsida 

Ge ett bidrag till cancerforskningen