Gummitandstickor ett alternativ till tandtråd och mellanrumsborstar

Gentle Picks tandsticka

Med Plackers Gentle Picks tandstickor tar du skonsamt bort plack och matrester mellan tänderna. Den mjuka triangulära spetsen är utformad efter formen på tändernas mellanrum och gör därför rent på ett effektivt och bekvämt sätt. Spetsen är tillräckligt tunn och smidig för att användas av de som har trångt mellan tänderna, samtidigt som formen är konisk och därför kan göra rent när man har något större mellanrum mellan tänderna.

Gentle Picks tandstickor har ytor av gummi vilket gör rengöringen mer effektiv och skonsam jämfört med en vanlig plasttandsticka. Tandpetaren har även ett stort greppvänligt skaft så att man lättare når hela munnen.

Att använda tandstickor

För in gummistickan mellan tänderna och rengör med en ut- och ingående rörelse. Rengör försiktigt och forcera aldrig in stickan i trånga mellanrum. Gummitandstickor är smidiga att rengöra med efter måltider.

Genom regelbunden rengöring mellan tänderna håller man tandköttet friskt och motverkar tandköttsinflammation. Tandläkare rekommenderar därför daglig mellanrumsrengöring (läs mer här, här och här) vilket är ett bra sätt att förebygga tandlossning. Läs gärna vår guide kring tandlossning och tandköttsinflammation här.

Gentle Picks är designade för god hållbarhet och är både flexibel och slitstark. Den koniska och triangulära spetsen anpassar sig till både mindre och större mellanrum. Handtaget är böjt och långt för att ge ett bra grepp och för att underlätta rengöringen av de bakre tänderna.

Vilka är fördelarna med Plackers Gentle Picks tandsticka?

Den kanske främsta fördelen med Gentle Picks är att den är så enkel och smidig att använda, jämfört med enkla små raka tandpetare som GUM Soft Picks, Tepe EasyPick och Jordan Clean Between sticks. Handtaget är längre och lite böjt vilket gör det mycket lättare att nå och rengöra även mellan de bakre tänderna. Vi är stolta över att 92% i ett konsumenttest med ett stort antal deltagare har svarat att de rekommenderar Plackers Gentle Picks.

En annan fördel är att tandstickan är smidig, flexibel och håller bättre än många andra produkter på marknaden. Det är ett vanligt problem att spetsen går av vid användning, men Gentle Picks har en flexiblare spets som inte går av lika lätt. Produkten säljs tillsammans med en smart reseask som håller tandstickorna på plats så att de inte riskerar att ramla ut när man öppnar asken.

Plackers Gentle Picks är en produkt som har god tillgänglighet på marknaden och säljs i alla kanaler (dock inte alla kedjor). Mer om produkten finns att läsa i vår webbshop här.

Tips vid användning

För in gummitandstickan mellan tänderna och rengör med en ut- och ingående rörelse. Rengör försiktigt och forcera aldrig in stickan i trånga mellanrum. Tandpetaren har en konisk form och en triangulär spets, vilket gör att den passar de flesta tandmellanrum och rengör mer skonsamt och effektivt än en vanlig tandsticka.

Använd gärna tandsticka för att rengöra tänderna efter måltider och tandtråd eller mellanrumsborste dagligen innan tandborstningen.

Du kan också använda tandstickan till att stimulera och massera tandköttet, för en behaglig känsla och optimal munhälsa. Gentle Picks är fri från latex, trä, metall, bisphenol A, fluor och PFAS. Rengöringsytorna består av termoplastiskt gummi (TPE) och kärnan som ger stabilitet och flexibilitet består av polypropen (PP).

För barn under 10 år rekommenderas hjälp och handledning av en vuxen.

  • Stort greppvänligt handtag når hela munnen
  • Unik triangulär spets med gummiytor
  • Medföljande reseetui för praktisk förvaring
  • Återförslutningsbar förpackning
  • Smidig och hygienisk förvaring - alltid nära till hands

Köp Plackers Gentle Picks

Plackers Gentle Picks säljs på apotek, i livsmedelsbutiker, via tandläkare, online samt via vår webbshop.