Plackers Grip tandtrådsbygel som når överallt | Plackers

Nu med handtag i 100% återvunnen plast!

Plackers Grip tandtrådsbygel

Plackers Grip tandtrådsbygel bygger på samma framgångsrika koncept som tandtråden Plackers Original men där handtaget har en annan form vilket underlättar åtkomsten till de bakre tänderna, inklusive molarerna och visdomständerna. Detta utan att vara på bekostnad av enkelheten att rengöra även mellan framtänderna.

Produkten är en bygel med längre skaft och ett roterat tandtrådshuvud (även kallat Y-form, då handtaget har samma form som ett Y). Bygeln har även försetts med en smidig tandpetare i skaftet som är ett bra komplement i rengöringen, t ex för att rengöra i tuggytorna eller för att stimulera tandköttet.

  • Vår SUPER TUFFLOSS®-tråd som är extra stark.
  • Ergonomiskt handtag i 100% återvunnen plast.
  • Längre handtag med böjt huvud för bättre åtkomst långt bak i munnen, inklusive visdomständerna.
  • Inbyggd tandsticka.
  • Fräsch mintsmak.
  • Ej lämplig för barn under 6 år.

Tips vid användning

För en generell rekommendation kring hur du använder våra tandtrådsbyglar så finns en komplett guide på produktsidan Plackers Original. Det är viktigt att använda rätt teknik för att få en god rengöringseffekt och undvika skador på tandköttet.

Vilka är fördelarna med en vinklad tandtrådsbygel?

Plackers Grip har några särskilda användningsområden som vi också vill tipsa och informera om. Den främsta nyttan med en vinklad tandtrådsbygel som Plackers Grip är att man enkelt når alla tänder i hela munnen. Men det finns många fall där man kan behöva hjälp med munhygienen.

  • Vid behandling av tandläkare eller tandhygienist
  • För funktionshindrade och barn (se även Plackers Kids) som inte kan rengöra mellan tänderna själva
  • I äldrevården

Det är nämligen mycket lättare att använda en vinklad tandtrådshållare i dessa situationer och då är det också en fördel att Grip har ett något längre handtag att hålla i. Det är just detta grepp som har gett produkten sitt namn – Plackers Grip.

Andra liknande produkter har en funktion för att spänna tråden – varför har inte Plackers Grip en sådan funktion?

På marknaden finns t ex Jordan Easy Reach Flosser och Crest Glide Floss Picks som har liknande utseende som Plackers Grip. Dessa produkter skiljer sig främst genom att de har en teflon-liknande och glatt remsa som är en PTFE-tråd samt att man kan klämma på handtaget så att tråden spänns. Detta har ofta lett till missförståndet att en spänd tråd är bättre än en lite slapp tråd, när det ofta är precis tvärt om.

Jämför med traditionell tandtråd (på rulle). Rekommendationen är att låta tråden forma sig runt tanden och så sågar man med tråden upp och ner för att i princip fila bort placken från tandytan. På så vis rengör man en stor del av tanden i tandmellanrummet. En tandtrådsbygel/tandtrådshållare kan inte lika enkelt forma sig runt tanden och rengöringen sker i stället genom att skrapa med tråden längs tandytan i en vertikal rörelse.

Ju rakare tråden är, desto mindre yta på tanden nuddar tråden vid. En spänd tråd är nästan helt rak och rengör därför en mindre yta av tandens mellanrum.

Varför skulle man då vilja spänna tråden?

Det som skiljer dessa produkter med ”spännfunktion” och Plackers tandtrådsbyglar är att deras tråd är platt. En platt tråd måste vara spänd för annars blir den besvärlig att hantera och svår att få igenom tändernas kontaktpunkt. Så funktionen att spänna tråden finns i första hand för att lösa ett problem som inte finns med en rund Tuffloss-tråd. Plackers tråd är dessutom lika glatt (materialet har lika låg friktion) som en PTFE-tråd, så vår tråd har alla fördelarna men inte nackdelarna med PTFE-tråden. Den glatta PTFE-tråden har dessutom egenskapen att den är mycket svår att fästa i handtaget, varför det är ett vanligt problem att dessa produkter lätt går sönder.

Köp Plackers Grip

Plackers säljs på alla apotek och i livsmedelsbutiker