Plackers Kids - tandtråd för barn, så får ditt barn friska tänder och tandkött!

Nu med handtag i 100% återvunnen plast!

Plackers Kids

Plackers Kids är en tandtrådsbygeln som tar vara på barnens tandtrådsbehov. Små barn med mjölktänder har ofta bra mellanrum mellan tänderna och har inte samma behov av tandtråd. Men från ca 7 års ålder kan det vara bra att då och då komplettera tandborstningen med mellanrumsrengöring.

  • Vår SUPER TUFFLOSS®-tråd som är extra stark.
  • Ergonomiskt handtag i 100% återvunnen plast.
  • Mindre format anpassat för små munnar.
  • Ej lämplig för barn under 6 år. Handledning av vuxna rekommenderas för barn under 10.

Tips vid användning av tandtråd för barn

Tänk på att små barn inte har samma behov av mellanrumsrengöring som tonåringar och vuxna, så rengör inte med tandtråden för ofta. 1-2 gånger per vecka brukar rekommenderas.

Många barn är intresserade av tandvårdsprodukter och vad föräldrarna gör. Därför är det många gånger lätt att introducera Plackers Kids, till skillnad från senare i tonåren då tandtråd är svårt att börja med trots att behovet då är stort.

Men Plackers Kids är ingen leksak och små barn har inte motoriken att varsamt kunna rengöra mellan tänderna. Därför är det du som vuxen som ska använda tandtrådsbygeln och hjälpa barnet med rengöringen.

Så här ska du göra för att hjälpa ditt barn

Ju yngre barnet är desto mindre viktigt är det att du verkligen rengör mellan tänderna. Då kan det smartaste vara att bara försiktigt skrapa längs tandytan mellan några av tänderna för att vänja barnet vid känslan av mellanrumsrengöring och för att introducera rutinen.

Så småningom får barnet allt fler permanenta tänder och tandmellanrum där tänderna har kontakt och det är mellan dessa kontaktytor som man regelbundet behöver ta bort plack för att förhindra uppkomst av tandköttsinflammation.

Använd rätt teknik – undvik skador och problem

För att rengöra mellan kontaktpunkterna, låt tandtrådsbygeln passera kontaktpunkten genom att använda en försiktigt sågande rörelse. Genom att hålla bygeln först mot den ena av tänderna och sedan mot den andra i mellanrummet så är det lättare att undvika att tråden snäpper till och med fart träffar och skadar tandköttet mellan tänderna.

Precis som för vuxna så kan det också hända att det fastnar matrester, t ex popcornskal, mellan tänderna. Då är det bra att ta bort dessa på en gång så att det inte uppstår irritation eller infektioner.

För att komma åt att rengöra mellan kindtänderna kan det vara svårt att nå. I dessa fall kan det vara lämpligt att prova olika alternativ som att försöka från olika vinklar eller att försöka böja bygeln på mitten för att skapa en vinkel på tråden. Det går förstås också bra att använda någon av de andra Plackers-produkterna och särskilt Plackers Grip rekommenderas som ett alternativ till tandtråd för barn och även för rengöring av de bakre tänderna.

Förklara och lär barnet hur man gör

Förklara också gärna för barnet vad du gör och varför. Ett sätt att göra detta är att berätta för barnet att tänderna måste rengöras på alla sidorna, även de sidor som är mellan tänderna.

Men det allra bästa sättet att lära barnet goda munvårdsrutiner, det är att vara en god förebild själv. Rengör du dagligen mellan tänderna?

Köp Plackers Kids

Plackers Kids köper du enklast på apotek, online eller via vår webbutik.