Rengör tandställning med kombinerad tandtråd och tandsticka

Plackers Orthopick

Använd Plackers Orthopick vid tandreglering (ortodonti) för att rengöra din tandställning. Orthopick är en unik kombinerad special tandtrådsbygel och gummitandsticka, motsvarande soft pick och Orthopick är specialdesignad för dig som har tandställning. Tandtrådsbygeln har en smal arm som får plats innanför tandställningen (gäller utanpåliggande tandställning, s.k. ”räls”) så att bygeln kan användas precis som vanligt. Gummitandstickan ger en effektiv och skonsam kompletterande rengöring av både tänderna och tandställningen.

Frilägg gummitandpetare (i orange färg) genom att böja bort det vita plastskyddet. Med tandpetaren kan man enkelt och effektivt rengöra på olika ställen kring tandställningen där varken tandborste eller tandtråd kommer åt.

Viktigt att rengöra mellan tänderna

Rengöring mellan tänderna är viktigt för att motverka tandköttsinflammation (gingivit) och att förebygga tandlossning (parodontit). Du som har tandställning har också en kraftigt ökad risk för karies på grund av svårigheten att rengöra ordentligt.

Folktandvården Sörmland har en bra guide för vanliga sätt att rengöra tänderna och tandställningen.

Alternativa produkter för rengöring mellan tänderna vid tandreglering är bland annat mellanrumsborstar och gummitandstickor.

  • Unik kombinerad produkt för rengöring med tandställning
  • Rengör enkelt och effektivt både tandställningen och tandmellanrummen
  • Infälld gummitandpetare
  • Innehåller praktisk förvaringsficka

Tips vid användning

För in tråden mellan tänderna och se till att den smala armen på bygeln går mellan tandställningen och tänderna. Rengör sedan genom att föra tråden varsamt upp och ner längs tanden. Komplettera rengöringen med den orange tandstickan som friläggs genom att böja undan det vita skyddet i handtaget.

Var försiktig och använd aldrig kraft för att föra in tandtråden mellan tänderna. Risken finns annars att du skadar både tandställningen och ditt tandkött. Rengör med Orthopick innan du borstar tänderna så kommer tandkrämen och dess skyddande fluor lättare in mellan tänderna och skyddar dem därmed bättre mot karies.

Köp Plackers Orthopick

Plackers säljs på alla apotek och i livsmedelsbutiker